Hyperhidrose, hyperhidrosis, svettebehandling, fjerne svettekjertler, svetteplager, økt svette hos Klinikk Trondheim, plastisk kirurgi
 • Hyperhidrosis
 • Før operasjon
 • Under operasjon
 • Etter operasjon
 • Komplikasjoner
 • Ofte stilte spørsmål
 • Hyperhidrosis priser
 • På klinikken: 3-4 timer

  Behandlingstid: 2 timer

  Tilbake på jobb: 2 uker

  Kan trene igjen: 4 uker

  Hyperhidrosis

  Hyperhidrosis axillae, eller ekstrem svette under armene, kan være en svært plagsom tilstand for den som har det. Personer med denne tilstanden opplever at det har en negativ påvirkning på livet deres, både personlig og sosialt. Tilstanden kan behandles med en svettebehandling, der en fjerner svettekjertler fra armhulen.

  Hyperhidrosis rammer gjerne kvinner hyppigere enn menn. Plagene begynner vanligvis i puberteten, når svettekjertlene modnes. Mange pasienter føler seg sosialt handikappet. Man kjenner seg utilpass, får problemer med vond lukt og det kommer store svetteflekker på klærne. Pasienter med hyperhidrosis føler seg oftest mest komfortabel i tørt og kaldt miljø, men selv da kan svetteproduksjonen være så stor at det blir plagsomt.

  Hvordan behandler man hyperhidrosis?

  I dag benytter mange seg av injeksjoner under huden og får gode resultater av dette, men denne effekten går ut etter ca. ni måneder og injeksjonen må da gjentas. En del velger derfor å ta en svettebehandling i form av en operasjon. Da finnes det flere operasjonsmetoder. Felles for disse svettebehandlingene er at de søker å kraftig redusere eller fjerne kjertlene som produserer svette i armhulene. Disse svettekjertlene er lokalisert til det behårede området i armhulen.

  Svettebehandling med operasjon: To ulike teknikker

  Ved Klinikk Trondheim bruker vi hovedsakelig to operasjonsteknikker for å behandle hyperhidrosis. Den første kalles eksisjonsmetoden og innebærer å fjerne svettekjertler helt sammen med den overliggende huden. Den andre kalles subdermal abrasio og innebærer å fjerne svettekjertler ved hjelp av utskrapning, uten at man fjerner overliggende hud.

  Hvilken operasjon er mest effektiv mot hyperhidrosis?

  Eksisjonsmetoden er utvilsomt den mest effektive og sikreste behandlingen av hyperhidrosis, og mer enn 90 % av pasientene oppnår tilfredsstillende reduksjon i svettingen etter et slikt inngrep. Ulempen med metoden er at man må fjerne relativt mye hud for å få med seg hele området med svettekjertler. Dette medfører at arrene etter operasjonen blir relativt lange og som regel ganske brede. Derfor velger de fleste av våre pasienter alternativet med utskrapning.

  Ved utskrapningsmetoden legger vi et snitt på ca. 1–2 cm, uten å fjerne noe hud. Etter at området er bedøvd går vi inn med en fettsugingskanyle og lager et hulrom under huden, før svettekjertlene skrapes ut med en curette. Denne metoden er litt mindre sikker enn eksisjonsmetoden, da noen svettekjertler kan bli værende igjen etter utskrapningen. Langtidsresultatene våre viser at 70–80 % av pasientene oppnår tilfredsstillende effekt mot hyperhidrosis med en utskrapning. Den største fordelen er at arrene blir mye mindre og normalt lite synlige.

  Vi lytter til dine behov

  Når du gjennomfører en operasjon mot hyperhidrosis hos oss skal du føle deg trygg og ivaretatt. Vi vil alltid sette dine behov og din helse først, og passe på at du føler deg ivaretatt både før, under og etter operasjonen. Om du lurer på om svettebehandling i form av operasjon er riktig for deg, er det bare å ta kontakt med oss på Klinikk Trondheim. En konsultasjon hos oss er helt uforpliktende og vi vil sammen komme frem til den løsningen som passer best for deg.

  På klinikken: 3-4 timer

  Behandlingstid: 2 timer

  Tilbake på jobb: 2 uker

  Kan trene igjen: 4 uker

  Informasjon og timebestilling

  • DD slash MM slash YYYY