Brystforstørring, brystforstørrelse, silikon hos Klinikk Trondheim, plastisk kirurgi
 • Brystforstørring
 • Før operasjon
 • Under operasjon
 • Etter operasjon
 • Komplikasjoner
 • Inngrepsgaranti
 • Ofte stilte spørsmål
 • Brystforstørring priser
 • På klinikken: 4 timer

  Behandlingstid: 2 timer

  Tilbake på jobb: 1-2 uker

  Kan trene igjen: 4-6 uker

  Brystforstørring

  Brystforstørring ved hjelp av brystimplantater har i mange år vært en av de vanligste kosmetiske operasjonene. Implantatene blir stadig forandret og forbedret. De fleste implantatene er fylt med silikongel av ulik konsistens, med et relativt tykt ytre skall med en ru, silkeaktig eller glatt overflate. Hos vår klinikk har vi lang erfaring med brystforstørrelse i Trondheim. Vårt fokus er alltid å tilby deg som pasient den beste medisinske behandlingen, samtidig som du får en trygg og god opplevelse.

  Valg av brystimplantater

  Alle brystimplantater har et tykt ytre skall som normalt består av silikon i fast form. Ulike implantattyper har ulikt fyll inne i skallet. Fyllet kan bestå av flytende eller fast silikongel, saltvann, hydrogel eller liknende. De ulike brystimplantatene skiller seg også fra hverandre i form. Noen implantater er runde, mens andre er såkalt anatomiske og fylt med fastere silikon som gjør at de kan formes til f.eks. en dråpeform. Konsistensen og fastheten vil også påvirke resultatet. Brystimplantatene skiller seg også fra hverandre når det kommer til profil, da noen er relativt flate, mens andre er høyere. Sist men ikke minst lages alle implantattypene i mange ulike størrelser, som angis i cubic-centimeter(cc)/milliliter(ml). Valg av type brystimplantat gjøres i samråd med plastikkirurgen som skal gjennomføre brystforstørrelsen på en konsultasjonstime før selve operasjonen.

  Vi bruker kun de beste og mest dokumenterte brystimplantatene i markedet. Vi bruker implantater fra Mentor og Motiva. Mentor har kvalitetsimplantater som har årelang dokumentasjon på gode resultater, og er blant annet de mest brukte implantatene i USA. Motiva er en nyere produsent med noe mykere implantater, med silke-ru overflate som skal kunne gi mindre kapseldannelse. Vi tilbyr 3D-datasimulering hvor vi kan simulere forventet resultat av brystforstørrelsen på en skjerm.

  Individuell vurdering

  Alle pasienter er forskjellige. Ved en brystforstørring må vi vurdere hver enkelt pasient individuelt og anbefale den beste løsningen for hva du ønsker. Vi setter av 45 minutter til en konsultasjon hvor vi undersøker deg, ser på hvilke alternativer som er aktuelt, og anbefaler hvilken løsning som vil gi deg det du ønsker. Plassering av brystimplantatene; over/under muskel, arr-plassering, evt. brystløft, korreksjon av sideforskjeller, evt. fettransplantasjon er noe som da vurderes. Som en generell regel er det lurt å vente med brystforstørring til etter avsluttet amming, slik at resultatet holder seg lengre og bedre. Noen velger likevel å operere seg før de får barn, noe som hos de fleste går helt fint. Som en del av vurderingen tilbyr vi 3D skanning, hvor vi data-simulerer hva som kan oppnås med en operasjon. Simuleringene sendes deg på epost, slik at du i ro og mak hjemme kan se hva som passer deg best. Dette vil vi så ta fram og diskutere på operasjonsdagen før vi bestemmer oss for valg av brystimplantat, sammen med deg.

  Gode resultater

  Våre erfaringer, etter å ha utført svært mange brystforstørrelser i Trondheim siste 20 år, er at de aller fleste blir meget godt fornøyd etterpå. Det er svært sjelden noen angrer seg etter en brystforstørrelse. Men det er viktig å tenke godt igjennom valget på forhånd, og være trygg med seg selv at dette er riktig for akkurat deg. Vi har alle pasienter tilbake til rutinekontroll etter 3 måneder, og er alltid tilgjengelige ved spørsmål eller problemer etter endt operasjon.

  På klinikken: 4 timer

  Behandlingstid: 2 timer

  Tilbake på jobb: 1-2 uker

  Kan trene igjen: 4-6 uker

  Informasjon og timebestilling

  • DD slash MM slash YYYY