Arrkorreksjon, fjerne arr, arr etter operasjon hos Klinikk Trondheim, plastisk kirurgi
 • Arrkorreksjon
 • Før operasjon
 • Under operasjon
 • Etter operasjon
 • Komplikasjoner
 • Ofte stilte spørsmål
 • Arrkorreksjon priser
 • På klinikken: 1-4 timer

  Behandlingstid: 1-2 timer

  Tilbake på jobb: 1 uke

  Kan trene igjen: 3-4 uker

  Arrkorreksjon

  Arrkorreksjon etter tidligere operasjoner eller skader er et stort og viktig område innenfor fagfeltet plastisk kirurgi. Ønsket om å utbedre et arr kan komme av flere grunner. Et arr kan gi funksjonelle og fysiske plager på grunn av stramming og smerter som hemmer aktiviteter i dagliglivet og på jobb, samt hygiene, matinntak og liknende.

  Store korreksjoner, som for eksempel kommer av brannskader, utføres på sykehusavdelinger med spesialkompetanse på dette. Mindre og moderat store arrkorreksjoner utføres også på private klinikker, da det kan være lang ventetid ved offentlige sykehus. Korreksjoner av ren kosmetisk art utføres utelukkende hos private klinikker.

  Fremgangsmåte og resultater

  Dersom du tenker på å få utført en arrkorreksjon er det viktig at du kommer inn til en konsultasjon, slik at vi kan kartlegge hvorvidt en operasjon vil kunne gi deg et bedre og penere arr. Det er dessverre ikke alltid en arrkorreksjon vil gi et bedre resultat, og av og til er det beste rådet å ikke gjøre noen ting. Lang erfaring og kunnskap om arrdannelse og -korreksjon er derfor avgjørende for å gi de beste rådene for hver enkelt pasient.

  Med dagens kunnskap og teknikker vil vi aldri kunne fjerne et arr helt. I beste fall vil arret bli smalere, mindre synlig og gi mindre stramming og plager enn før. Inndragning med overheng av hud er ofte en grunn til arrkorreksjon, og dette gir vanligvis gode resultater. Har du tidligere opplevd komplikasjoner med forsinket sårtilheling, blødning og infeksjon som har ført til et bredt og skjemmende arr, er det stor sannsynlighet for at en arrkorreksjon vil hjelpe. Dersom du har brede og stygge arr som følge av genetikk, såkalte hypetrofiske arr eller keloid, er arrkorreksjon lite egnet, da arret ofte vil bli minst like synlig etterpå. Her kan det i stedet være aktuelt med andre former for arrbehandling.

  På klinikken: 1-4 timer

  Behandlingstid: 1-2 timer

  Tilbake på jobb: 1 uke

  Kan trene igjen: 3-4 uker

  Informasjon og timebestilling

  • DD slash MM slash YYYY