Brystløft, hengebryst hos Klinikk Trondheim, plastisk kirurgi
 • Brystløft
 • Før operasjon
 • Under operasjon
 • Etter operasjon
 • Komplikasjoner
 • Ofte stilte spørsmål
 • Brystløft priser
 • På klinikken: 3-4 timer

  Behandlingstid: 2-3 timer

  Tilbake på jobb: 2-3 uker

  Kan trene igjen: 4-6 uker

  Brystløft

  Hensikten med et brystløft er å løfte og stramme opp bryster som henger og er blitt slappe, gjerne etter graviditet og amming og vektreduksjon. Operasjonen har mye til felles med en brystreduksjon, men ved et brystløft fjerne kun hud, og ikke kjertel- og fettvev. Brystenes volum vil altså ikke bli mindre etter et løft, men kan tvert imot oppleves større, da brystene blir samlet høyere opp på brystkassen. Når du bruker bh vil størrelsen oppfattes som lik. Hos noen kan et brystløft kombineres med innleggelse av silikonproteser.

  Flere teknikker

  Vi utfører som regel brystløft med én av to ulike teknikker. Det mest effektive løftet får du ved å benytte en snittføring som er helt lik den vi bruker ved en brystreduksjon. Her lager vi et snitt rundt brystvortene og med en omvendt T under brystet. Denne teknikken er best egnet for de som har stort hudoverskudd og behøver et relativt stort løft. Se figur 1 for illustrasjon.

  Den andre teknikken etterlater et arr som ligger rundt brystvortene og som ser ut som en L under brystvortene. Dette snittet fjerner mindre hud, og egner seg best for de som har små bryster og lite til moderat hudoverskudd. Det er denne metoden som brukes oftest når vi kombinerer brystløft og brystforstørrelse med silikonprotese. Se figur 2 for illustrasjon.

  En tredje teknikk kalles Benellis metode, og går ut på at man kun fjerner en “smultring” med hud rundt brystvortene. Fordelen er at arret bare blir rundt brystvorta, men løfte-effekten som oppnås er svært liten. Dessuten har brystvorten en tendens til å utvide seg over tid.

  En fjerde teknikk kalles Vertical mammoplasty eller Lejour, og etterlater et arr som går rundt brystvorta og som en vertikal strek ned til omslagsfolden under brystet. Denne teknikken gir også relativt liten løfteeffekt og brukes derfor sjelden ved Klinikk Trondheim.

  Brystløft kombinert med silikonproteser

  Vi utfører en del brystløft kombinert med innleggelse av silikonproteser. Ulempen med dette er at tyngden av silikonprotesene utgjør en belastning på arrene, noe som kan føre til at de blir bredere enn om man ikke legger inn proteser samtidig. I tillegg kan kombinasjonen av brystløft og proteser gjøre at brystet siger ned etter operasjonen, slik at man får mindre effekt av løftet. Kombinasjonen av brystløft og proteser bør derfor bare gjøres når det foreligger et stort hudoverskudd og lite kjertelvev i brystene, og da er det fornuftig å ikke velge for store proteser. Et alternativ er å gjøre et løft i en egen operasjon, for så å legge inn proteser når arrene etter brystløftet er grodd og brystet er stabilisert, noe som vil være etter 6-12 måneder.

  På klinikken: 3-4 timer

  Behandlingstid: 2-3 timer

  Tilbake på jobb: 2-3 uker

  Kan trene igjen: 4-6 uker

  Informasjon og timebestilling

  • Date Format: DD slash MM slash YYYY