Brystløft, hengebryst hos Klinikk Trondheim, plastisk kirurgi
 • Brystløft
 • Før operasjon
 • Under operasjon
 • Etter operasjon
 • Komplikasjoner
 • Ofte stilte spørsmål
 • Brystløft priser
 • På klinikken: 3-4 timer

  Behandlingstid: 2-3 timer

  Tilbake på jobb: 2-3 uker

  Kan trene igjen: 4-6 uker

  Brystløft

  Mange kvinner opplever å ha slappe og hengende bryster, spesielt etter graviditet, amming eller vektreduksjon. Flere velger da å gjennomføre et brystløft, der en løfter og strammer opp brystene. Et brystløft har mye til felles med en brystreduksjon, men ved et brystløft fjerner man kun hud, og ikke kjertel- og fettvev. Brystenes volum vil altså ikke bli mindre etter et løft, men kan tvert imot oppleves større. Dette er fordi brystene blir samlet høyere opp på brystkassen, og når du bruker BH vil størrelsen som regel oppfattes helt lik. Hos noen kan et brystløft kombineres med innleggelse av brystimplantater  eller fettransplantasjon.

  Brystløft kan gjøres med flere teknikker

  På vår klinikk i Trondheim utfører vi som regel brystløft med én av to ulike teknikker. Det mest effektive løftet får du ved å lage et snitt som er helt lik teknikken vi bruker ved en brystreduksjon. Snittet går rundt brystvortene og med en omvendt T under brystet. Denne teknikken er best egnet for de som har stort overskudd av hud og behøver et relativt stort løft. Se figur 1 for illustrasjon.

  Den andre teknikken etterlater et arr som ligger i kanten rundt brystvortene og som ser ut som en L under brystvortene. Dette snittet fjerner mindre hud, og egner seg best for de som har små bryster og lite til moderat overskudd av hud. Det er denne metoden vi oftest bruker når vi kombinerer brystløft og brystforstørrelse med silikonimplantater eller eget fett (fettransplantasjon). Se figur 2 for illustrasjon.

  En tredje teknikk kalles Benellis metode, og går ut på at man kun fjerner en “smultring” med hud rundt brystvortene. Fordelen med denne metoden er at man kun får et lite arr rundt brystvorten, men løfte-effekten som oppnås er svært liten. Dessuten har brystvorten en tendens til å utvide seg over tid, og derfor en mindre brukt teknikk.

  En fjerde teknikk kalles Vertical mammoplasty, eller Lejour, og etterlater et arr som går rundt brystvorten og som en vertikal strek ned til omslagsfolden under brystet. Denne teknikken gir også relativt liten løfteeffekt og brukes derfor sjelden av oss på Klinikk Trondheim.

  Brystløft kombinert med silikonimplantater

  Vi har lang erfaring med brystløft kombinert med innleggelse av silikonimplantater. Ulempen med en slik operasjon er at tyngden av silikonimplantatene utgjør en belastning på arrene, noe som kan føre til at de blir bredere enn om man ikke legger inn implantater samtidig. I tillegg kan kombinasjonen av brystløft og implantater gjøre at brystet siger ned etter operasjonen, slik at man får mindre effekt av løftet. Kombinasjonen av brystløft og implantater bør derfor bare gjøres på pasienter med et stort hudoverskudd og lite kjertelvev i brystene. Da er det også viktig å ikke velge for store proteser slik at man belaster arrene minst mulig. Et alternativ er å gjøre et løft i en egen operasjon, for så å legge inn proteser når arrene etter brystløftet har grodd og brystet er stabilisert. Dette er som regel etter 6-12 måneder.

  Brystløft kombinert med fettransplantasjon

  Et brystløft kan kombineres med en brystforstørrelse med fettransplantasjon. Vi henter da fett fra et område med ekstra underhudsfett ved hjelp av fettsuging, vanligvis fra mage, midjen eller lår, som vi legger inn i brystet. Dette kan da gjøres samtidig med et brystløft, og man slipper å legge inn silikonimplantater. Dette er et godt alternativ for mange.

  Vurderer du brystløft i Trondheim?

  Dr. Ola Evjen er en svært anerkjent kirurg innen sitt fagfelt, og har lang erfaring med brystløft i Trondheim. Vi ønsker å tilby deg som pasient den beste medisinske behandlingen, samtidig som du får en trygg og god opplevelse. Din helse og dine behov settes alltid først hos oss. Vi gjennomfører en konsultasjonstime før vi opererer. På konsultasjonen vi tar en vurdering på om du egner deg til å gjennomføre et brystløft, hvilken teknikk vi bør bruke og hvilke resultater du kan forvente i etterkant. Kontakt oss gjerne dersom du har spørsmål om brystløft eller ønsker time til konsultasjon.

  På klinikken: 3-4 timer

  Behandlingstid: 2-3 timer

  Tilbake på jobb: 2-3 uker

  Kan trene igjen: 4-6 uker

  Informasjon og timebestilling

  • DD slash MM slash YYYY