Brystforstørring, brystforstørrelse, silikon hos Klinikk Trondheim, plastisk kirurgi
 • Brystforstørring
 • Før operasjon
 • Under operasjon
 • Etter operasjon
 • Komplikasjoner
 • Inngrepsgaranti
 • Ofte stilte spørsmål
 • Brystforstørring priser
 • På klinikken: 4 timer

  Behandlingstid: 2 timer

  Tilbake på jobb: 1-2 uker

  Kan trene igjen: 4-6 uker

  Brystforstørring

  Når kan jeg kjøre bil etterpå? Bruk av bilbelte.

  Du kan kjøre bil etter noen dager, vent til du er i god form, og ikke bruker sterkere smertestillende enn paracetamol (Paracet/Panodil). Bruk alltid bilbelte, men juster høyden på skulderstroppen slik at den ligger mellom brystene ved en brå-stopp.

  Når kan jeg bruke spile-Bh?

  Vi anbefaler at du venter 2-3 måneder etter operasjonen før du bruker bh med spile, slik at alt er grodd godt, og protesen ligger stabilt.

  Hvorfor må jeg vente i 6 uker med å trene? Såret har vel grodd lenge før den tid?

  Det er viktig alt er grodd, også innvendig rundt implantatene og muskel før du begynner med trening. Dette er spesielt viktig når implantatene er langt under muskelen, og ved bruk av armer og skuldre, da bør man starte forsiktig og gradvis øke på over flere uker.

  Hvilke typer proteser bruker dere til brystforstørrelser?

  Alle implantater har et ytre skall som normalt består av silikon i fast form. Ulike implantat-typer har ulikt fyll inne i skallet, f.eks. flytende eller fast silikongel, saltvann, hydrogel eller liknende. De ulike implantatene skiller seg også fra hverandre i formen. Noen er runde, mens andre er såkalt anatomiske og fylt med fastere silikon som gjør at de kan formes til f.eks. en dråpeform. Implantatene skiller seg også fra hverandre når det kommer til profilen, da noen er relativt flate, mens andre er høyere. Og sist men ikke minst lages alle implantattypene i mange ulike størrelser, som normalt sett angis i cubic-centimeter(cc)/milliliter(ml). Valg av implantat-type gjøres i samråd med plastikkirurgen som skal operere deg på en konsultasjonstime før operasjonen. Vi bruker hos de fleste proteser fra Mentor og Motiva. Vi tilbyr 3D-datasimulering hvor vi kan simulere forventet resultat på en skjerm.

  Er en brystforstørrelse en vanlig operasjon?

  Innleggelse av silikonimplantater som brystforstørrelse er en svært vanlig operasjon som sannsynligvis er utført på mange millioner kvinner siden 1962.

  Blir de fleste fornøyde med resultatet av brystforstørrelsen?

  De fleste undersøkelser viser at dette er en operasjon hvor pasientene stort sett er meget godt fornøyd med resultatet. Men denne operasjonen har også sine ulemper. Det største problemet er at enkelte pasienter kan utvikle en hard kapsel rundt en eller begge implantatene. En annen betenkelighet er selvfølgelig spørsmålet om implantatenes varighet. Se mer om dette under fanen om komplikasjoner.

  Kan jeg få barn etter en brystforstørrelse?

  Ja, det vil ikke påvirke selve svangerskapet eller barnet. Det er derimot en større risiko for å få problemer med brystene. Spesielt øker risikoen for kapseldannelse. Generelt vil vi gi det råd at man ikke lar seg operere før man har fått de barna man har planlagt å få. Er man i tvil er det vårt råd å vente med å la seg operere.

  På klinikken: 4 timer

  Behandlingstid: 2 timer

  Tilbake på jobb: 1-2 uker

  Kan trene igjen: 4-6 uker

  Informasjon og timebestilling

  • DD slash MM slash YYYY