Brystforstørring, brystforstørrelse, silikon hos Klinikk Trondheim, plastisk kirurgi
 • Brystforstørring
 • Før operasjon
 • Under operasjon
 • Etter operasjon
 • Komplikasjoner
 • Inngrepsgaranti
 • Ofte stilte spørsmål
 • Brystforstørring priser
 • På klinikken: 4 timer

  Behandlingstid: 2 timer

  Tilbake på jobb: 1-2 uker

  Kan trene igjen: 4-6 uker

  Brystforstørring

  Hvilke typer proteser bruker dere til brystforstørrelser?

  Alle proteser har et ytre skall som normalt består av silikon i fast form. Ulike protesetyper har ulikt fyll inne i skallet, f.eks. flytende eller fast silikongele, saltvann, hydrogel eller liknende. De ulike protesene skiller seg også fra hverandre i formen. Noen proteser er runde, mens andre er såkalt anatomiske og fylt med fastere silikon som gjør at de kan formes til f.eks en dråpeform. Protesene skiller seg også fra hverandre når det kommer til profilen, da noen er relativt flate, mens andre er høyere. Og sist men ikke minst lages alle protesetypene i mange ulike størrelser, som normalt sett angis i milliliter. Valg av protesetype gjøres i samråd med plastikkirurgen som skal operere deg på en konsultasjonstime før operasjonen. Vi bruker hos de fleste proteser fra Mentor og Motiva. Vi tilbyr 3D-datasimulering hvor vi kan simulere forventet resultat på en skjerm.

  Er en brystforstørrelse en vanlig operasjon?

  Innleggelse av silikonproteser som brystforstørrelse er en svært vanlig operasjon som sannsynligvis er utført på over 10 millioner kvinner siden 1962.

  Blir de fleste fornøyde med resultatet av brystforstørrelsen?

  De fleste undersøkelser viser at dette er en operasjon hvor pasientene stort sett er meget godt fornøyd med resultatet. Men denne operasjonen har også sine ulemper. Det største problemet er at enkelte pasienter kan utvikle en hard kapsel rundt en eller begge protesene. En annen betenkelighet er selvfølgelig spørsmålet om protesenes varighet. Se mer om dette under fanen om komplikasjoner.

  Kan jeg få barn etter en brystforstørrelse?

  Ja, det vil ikke påvirke selve svangerskapet eller barnet. Det er derimot en større risiko for å få problemer med brystene. Spesielt øker risikoen for kapseldannelse. Generelt vil vi gi det råd at man ikke lar seg operere innen man har fått de barna man har planlagt å få. Er man i tvil er det vårt råd å vente med å la seg operere.

  På klinikken: 4 timer

  Behandlingstid: 2 timer

  Tilbake på jobb: 1-2 uker

  Kan trene igjen: 4-6 uker

  Informasjon og timebestilling

  • Date Format: DD slash MM slash YYYY