Ansiktsløft, facelift, stramme opp ansiktet hos Klinikk Trondheim, plastisk kirurgi
 • Ansiktsløft
 • Før operasjon
 • Under operasjon
 • Etter operasjon
 • Komplikasjoner
 • Ofte stilte spørsmål
 • Ansiktsløft priser
 • På klinikken: 6 timer

  Behandlingstid: 3 timer

  Tilbake på jobb: 2 uker

  Kan trene igjen: 4-6 uker

  Ansiktsløft

  Etter operasjonen legges det inn tynne plastrør, såkalt dren på hver side, flytende plaster på sårene og ingen bandasje. Du legges så i en seng på oppvåkningen med overkropp og hodet hevet, noe som reduserer hevelsen. Neste dag kommer du til kontroll og får fjernet drenene. Etter 4-5 dager kan du vaske håret hjemme. Etter 6-8 dager fjernes stingene som sitter foran ørene på klinikken. Stingene bak ørene fjernes etter 10-14 dager.

  Ansiktsløft er et relativt omfattende inngrep og de første døgnene etter operasjonen kan være noe ubehagelige. Alle vil oppleve en del stramming i starten, men vanligvis lite smerter. Det er viktig at du ikke anstrenger deg for mye og er forsiktig med bruk av ansiktsmusklene, ved for eksempel tygging og snakking, de første dagene.

  Restitusjon

  For å få hevelsen til å gi seg raskest mulig er det best å ligge med hodet høyt. Det er ikke helt uvanlig at noen kan kjenne seg litt slapp og tufs og enkelte kan også føle seg litt deprimert noen dager etter inngrepet. Dette blir mye bedre når du etter noen dager får vasket håret. Etter 1-2 uker kan du normalt sett også vise deg utendørs blant folk igjen. Ønsker du å skjule for omgivelsene at du er operert er det lurt å sette av 2-3 uker. Etter to uker vil eventuelle gjenværende blåflekker kunne dekkes med makeup. De fleste vil være tilbake på jobb 2-3 uker etter en ansiktsløfting.

  En følelse av stivhet i ansiktet er vanlig i en måneds tid etter operasjonen. Mindre ujevnheter og klumper under huden vil kunne kjennes i mange uker fremover. Dette er arrvev som vil forsvinne med tiden og disse forandringene er usynlige for andre enn pasienten selv.

  Rundt arrene vil følelsen være nedsatt i mange måneder. Følsomheten kommer tilbake når det vokser inn nye små hudnerver, som ofte kan oppleves som prikking, stikking eller brenning rundt arrene. Det kan føre med seg en ekstra følsomhet overfor vær og vind.

  På klinikken: 6 timer

  Behandlingstid: 3 timer

  Tilbake på jobb: 2 uker

  Kan trene igjen: 4-6 uker

  Informasjon og timebestilling

  • DD slash MM slash YYYY