Ansiktsløft, facelift, stramme opp ansiktet hos Klinikk Trondheim, plastisk kirurgi
 • Ansiktsløft
 • Før operasjon
 • Under operasjon
 • Etter operasjon
 • Komplikasjoner
 • Ofte stilte spørsmål
 • Ansiktsløft priser
 • På klinikken: 6 timer

  Behandlingstid: 3 timer

  Tilbake på jobb: 2 uker

  Kan trene igjen: 4-6 uker

  Ansiktsløft

  Hvordan blir resultatet etter et ansiktsløft?

  De fleste oppnår et veldig godt resultat, og mange av pasientene våre angir at de ser og føler seg mange år yngre. Det viktigste er at pasienten har et realistisk bilde av hva som kan oppnås i den enkeltes tilfelle. Det er også viktig å være klar over at noen er velegnet for et ansiktsløft, andre er mindre egnet og noen pasienter er uegnet. De som er tynne i ansiktet, har lite underhudsfett og relativt stort hudoverskudd er de som vanligvis får den beste effekten av et ansiktsløft. Pasienter som er runde i ansiktet med mye underhudsfett, herunder overvektige pasienter, er som regel mindre godt egnet.

  Hva er den største ulempen med et ansiktsløft?

  Den største ulempen med ansiktsløft er at operasjonen etterlater arr. Hvor synlige arrene blir avhenger av flere faktorer, blant annet kvaliteten på det kirurgiske håndverket, hvor arrene blir plassert, hvilke arregenskaper pasienten selv har, alder og ikke minst hvor stor stramming det blir i sårene når de sys igjen.

  Hvordan blir arrene etter et ansiktsløft?

  Arrene foran ørene blir normalt lite synlige da vi syr med lite stramming. Like foran ørene er det dessuten ofte noen rynker som vi bruker å gjemme arrene i. Arrene bak ørene blir ofte noe bredere, og i en periode på 1/2-2 år noe tykkere, og er derfor de mest synlige av arrene. Dette fordi man bak ørene syr med større stramming enn foran ørene for å få en best mulig oppstramming av huden på halsen. Det er et kompromiss mellom å få strammet huden mest mulig og få minst mulig arrdannelse. Ettersom arrene bak ørene lett skjules av håret prioriteres vanligvis oppstrammingen foran arrets utseende i dette området.

  I tinningen kan man velge å legge arret inne i håret eller å plassere arret like foran hårfestet. Fordelen med å legge snittet inne i hårbevokst område er at det ikke blir synlig. Hos de fleste pasientene velger vi å legge snittet foran hårfestet i tinningen, ettersom vi da oppnår større stramming i midtre del av ansiktet, over kinnben og i kinnpartiet. Ulempen med dette er at arrene kan bli noe mer synlige og at man derfor må bruke litt makeup eller velge en frisyre som skjuler arrene.

  Ser jeg unaturlig ut etter et ansiktsløft?

  Noen som kommer til konsultasjon er redd for at operasjonen skal medføre at de blir for stramme og glatte, og får et unaturlig utseende. Enkelte pasienter har nok syntes at de ser for stramme ut den første uken, men vi har ennå til gode å oppleve en eneste pasient som ved kontroll etter noen måneder har klaget over at huden ble for stram og glatt. Personer som ser unaturlig glatte og stive ut for i ansiktet i forhold til alderen har vanligvis gjort mange ansiktsløftninger kombinert med peelinger og injeksjoner for strammere hud.

  Er noen misfornøyde etter et ansiktsløft?

  Årsaken til at noen pasienter bare blir middels fornøyd med sin ansiktsløfting er som regel at de opplever at huden ikke ble stram nok. Etter noen uker eller måneder opplever enkelte at huden som var helt stram og glatt den første tiden nå har blitt litt løsere igjen, og lurer på om det er strammet for lite. Årsaken er at det etter en tid alltid vil sige litt tilbake mot sin opprinnelige posisjon. Huden er levende vev og det er begrenset hvor mye den kan strekkes ved en operasjon uten at blodforsyningen forsvinner.

  Hvor lenge har jeg effekt av et ansiktsløft?

  Resultatet av et ansiktsløft vil vare i ca 10-15 år. Det er tiden huden bruke før den blir like løs som den var før operasjonen.

  Gjøres ansiktsløft hos menn?

  Vi gjør ikke ansiktssløft hos menn så ofte. Menn egner seg dårligere for dette inngrepet enn kvinner, da underhudsvevet hos menn er hardere og mindre elastisk. Arrene blir mer synlige og er vanskeligere å skjule pga tynnere og mindre hårvekst. En del av den skjeggbevokste huden fjernes ved et løft, slik at kinnskjegget kan virke unormalt smalt. Skjeggbevokst hud vil etter ansiktsløft havne bak øret.

  På klinikken: 6 timer

  Behandlingstid: 3 timer

  Tilbake på jobb: 2 uker

  Kan trene igjen: 4-6 uker

  Informasjon og timebestilling

  • DD slash MM slash YYYY