Brystforstørrelse med eget fett, fettransplantasjon hos Klinikk Trondheim, plastisk kirurgi
 • Brystforstørring med eget fett
 • Før operasjon
 • Under operasjon
 • Etter operasjon
 • Komplikasjoner
 • Ofte stilte spørsmål
 • Brystforstørring med eget fett priser
 • På klinikken: 4-5 timer

  Behandlingstid: 3 timer

  Tilbake på jobb: 1-2 uker

  Kan trene igjen: 4-6 uker

  Brystforstørring med eget fett

  Komplikasjoner som blødning og infeksjon kan oppstå etter alle operasjoner, men det skjer heldigvis sjelden. Vi gir alltid forebyggende antibiotika intravenøst ved oppstart av operasjonen. Små sideforskjeller kan oppstå, dette kan vanligvis korrigeres.

  Forskning

  Det har vært diskutert hvorvidt brystforstørrelse med eget fett skulle kunne forårsake brystkreft via såkalte stamceller. Etter flere års forskning i mange land har man ikke kunnet påvise noen økt risiko. Det er derfor konkludert med at dette er en trygg metode for brystforstørrelse.

  Vi anbefaler at det utføres mammografi til alle kvinner over 40 år (siste året)før en slik operasjon. Mammografi kan gjøres 3 måneder etter operasjonen. Det er viktig å opplyse om at du har utført fettransplantasjon til røntgenlegen, da man kan se små forkalkninger og cyster i brystene. Disse skiller seg tydelig fra ”farlige” forandringer i brystene.

  Det er viktig å huske at eget fett som er transplantert og grodd inn er kroppens eget fett og vil oppføre seg som normalt fettvev. Det vil derfor følge vekten opp og ned på vanlig måte.

  Nedsatt følsomhet og ujevnheter

  Nummenhet, nedsatt følelse i deler av brystet eller i brystvortene er ikke helt uvanlig etter operasjonen. Hos de fleste vil følelsen komme tilbake etter kort tid, det er svært sjelden man får områder med nedsatt følelse permanent.

  Alle vil ha en del hevelse i starten, og noen vil oppleve ujevnheter, dette forsvinner vanligvis etter hvert. Dersom det blir bestående ujevnheter vil vi korrigere dette.

  Amming

  Ammeevnen vil vanligvis ikke bli redusert etter operasjonen, men nye svangerskap vil kunne tøye huden og resultere i at brystene blir slappe på nytt. Vi anbefaler derfor helst å vente med brystforstørrelse til man har fått de barna men skal ha. Etter avsluttet amming bør man ikke operere før det er gått seks måneder.

  På klinikken: 4-5 timer

  Behandlingstid: 3 timer

  Tilbake på jobb: 1-2 uker

  Kan trene igjen: 4-6 uker

  Informasjon og timebestilling

  • Date Format: DD slash MM slash YYYY