Brystforstørrelse med eget fett, fettransplantasjon hos Klinikk Trondheim, plastisk kirurgi
 • Brystforstørring med eget fett
 • Før operasjon
 • Under operasjon
 • Etter operasjon
 • Komplikasjoner
 • Ofte stilte spørsmål
 • Brystforstørring med eget fett priser
 • På klinikken: 4-5 timer

  Behandlingstid: 3 timer

  Tilbake på jobb: 1-2 uker

  Kan trene igjen: 4-6 uker

  Brystforstørring med eget fett

  Vi benytter en moderne form for narkose som sjelden forårsaker kvalme og ubehag. I tillegg bruker vi lokalbedøvelse slik at smertene etter operasjonen blir mindre. Selve operasjonen tar rundt to timer, og narkoselege og narkosesykepleier vil være tilstede hele tiden.

  Brystforstørrelse med eget fett gjøres med moderne fettransplantasjonsteknikk. Vi henter levende fettceller med skånsom fettsugingsteknikk fra et område med ekstra underhudsfett. Man vil derfor få mindre underhudsfett der det høstes, som etter en ordinær fettsuging. Dette oppleves av mange som en positiv tilleggseffekt av operasjonen.

  Fettransplantasjon kan kun gjøres hos de som har noe fett som kan høstes. De som har svært lite underhudsfett er derfor ikke egnet for dette inngrepet. De vanligste områdene for høsting av fett er mage, flanker, midje, hofter, lår og innside knær.

  Fettet bearbeides og sprøytes så inn i brystene, hvor man ønsker form- og/eller volum- endring. Teknikken og utstyret dette gjøres med er  viktig for overlevelsen av fettvevet. Med dagens teknikker overlever 60-70% av fettet i sin nye plassering i brystene. Resten vil brytes ned i kroppen.

  Det er begrenset hvor mye man kan transplantere på en operasjon for at fettcellene skal overleve, og det endelige resultatet ser man først etter 2-3 måneder. Ønsker man stor volum-økning må man bruke proteser. Fettcellene gror inn i brystene og vil ha samme mykhet som vanlig brystvev. Dersom du går ned i vekt vil også brystene, som normalt, bli noe mindre, tilsvarende opp i volum ved vektøkning. Ønsker man mer volum kan det være aktuelt gjenta operasjonen etter 3-6 måneder.

  Det fine med denne metoden er at man kan tilpasse hvor man øker volum og endre formen på brystet. Sideforskjeller kan da korrigeres, også forskjeller som er oppstått etter tidligere operasjoner, med eller uten proteser.

  Det blir 3-4 små arr (3 mm) på hvert bryst etter brystforstørrelse med eget fett, samt tilsvarende hvor vi høster fettet.

  Fra du kommer til klinikken og fram til operasjonen er ferdig tar det to til tre timer. Etter operasjonen vil du ligge på oppvåkningen i noen timer til du blir hentet av en voksen person.

  For å vurdere om du er egnet for denne metoden anbefaler vi at du kommer til en uforpliktene konsultasjon til vår plastikkirurg.

  På klinikken: 4-5 timer

  Behandlingstid: 3 timer

  Tilbake på jobb: 1-2 uker

  Kan trene igjen: 4-6 uker

  Informasjon og timebestilling

  • DD slash MM slash YYYY