Mageplastikk, bukplastikk, delte magemuskler operasjon, gravid hos Klinikk Trondheim, plastisk kirurgi
 • Bukplastikk
 • Før operasjon
 • Under operasjon
 • Etter operasjon
 • Komplikasjoner
 • Ofte stilte spørsmål
 • Bukplastikk priser
 • På klinikken: 3-5 timer

  Behandlingstid: 2-3 timer

  Tilbake på jobb: 2-4 uker

  Kan trene igjen: 4-6 uker

  Bukplastikk

  Liten (nedre) bukplastikk

  Dersom det foreligger løs hud bare under navlen vil det være nok å utføre en såkalt liten bukplastikk  for å få et godt resultat. Ved en slik operasjon vil ikke huden over navlen strammes.

  Navleplastikk

  Hos noen kan det være en hudfold i overkant av selve navlen, uten løs hud i øvre del av magen. Dette kan utbedres med såkalt navleplastikk, hvor denne hudfolden fjernes. Det blir da et omvendt U-formet arr oppad i navlen. Navleplastikk kan og gjøres som en egen operasjon.

  Liten bukplastikk kan kombineres med fettsuging både over og under navlen. Operasjonen utføres normalt i narkose, men kan gjøres i lokalbedøvelse med intravenøs sedasjon, såkalt likeglad-medisin. Vi snitter vanligvis like over kjønnsbehåringen, slik at arret kan skjules av en truse.

  Full bukplastikk

  Dersom det foreligger løs hud også over navlen anbefales en full bukplastikk for å oppnå best mulig resultat. Arret legges på samme sted som ved liten bukplastikk, men det fjernes mer hud og området hvor huden løsnes er mye større, og går helt opp til de nederste ribbeina. Huden som er løsnet dras ned mot arret ved trusekanten og det lages nytt hull for navlen. Det blir derfor et lite arr rundt navlen i tillegg til arret under trusekanten. Det er vanlig å kombinere full bukplastikk med fettsuging. Operasjonen gjøres i narkose og det legges vanligvis inn to tynne plastdren som fjernes etter seks dager. Det er vanlig å bli borte fra jobb i 3-4 uker etter en full mageplastikk, ca. dobbelt så lenge som ved en liten bukplastikk.

  De rette magemusklene består av to deler, og noen opplever at disse er tøyd fra hverandre etter et svangerskap. I slike tilfeller vil det være best å utføre en rafing av muskulaturen, som vil si å sy sammen de to muskelbukene, i samme operasjon som bukplastikken.

  På klinikken: 3-5 timer

  Behandlingstid: 2-3 timer

  Tilbake på jobb: 2-4 uker

  Kan trene igjen: 4-6 uker

  Informasjon og timebestilling

  • Date Format: DD slash MM slash YYYY