Generelle råd

Ved utreise avtaler vi en kontrolltime og du vil få vakttelefonnummeret til kirurgen som opererte deg. Dersom du bor mer enn 30 minutters reisetid fra klinikken, bør du ordne med overnatting i Trondheim den første natten etter operasjonen. Vi har gunstige rabattavtaler med et nærliggende hotell.

Ledsagelse

Alle som har vært inn til større operasjon, som mageplastikk, brystreduksjon, brystløft, brystproteser, ansiktsløft, arm- og lårplastikk, skal følges hjem fra operasjonen og ha noen hos seg den første natten. Vi anbefaler også at personer som har fått lokalbedøvelse og sedasjon følges hjem, da noen kan bli svimle og i verste fall besvime.

Dette kravet er satt av hensyn til pasientens sikkerhet. Vi er klar over at mange pasienter ønsker å holde operasjonen for seg selv, og at de ikke ønsker å involvere pårørende eller bekjente. Vi mener likevel at hensynet til hva som er medisinsk forsvarlig må gå foran ønsket om full diskresjon. Unntak fra regelen om ledsager gjøres kun ved de minste inngrepene, og da etter avtale med legen som er ansvarlig for operasjonen.

Dagene etter

Etter de fleste inngrep er det klokt å holde seg noenlunde i ro i senga eller på sofaen frem til neste dag. Dersom du skulle bli uvel eller svimmel skal du straks legge seg flatt ned og få bena opp, og du vil kjenne at det går fort over.

Spis og drikk det du har lyst på, men det kan være lurt å starte med lettere mat i små mengder, for så å øke mengden når du føler deg i fin form.

Ved problemer skal du ikke være redd for å kontakte klinikken eller kirurgen på vakttelefonen, selv om det skulle være midt på natten.

Informasjon og timebestilling

  • DD slash MM slash YYYY