Fettransplantasjon, fettransplantasjon ansikt hos Klinikk Trondheim, plastisk kirurgi
 • Fettransplantasjon
 • Før operasjon
 • Under operasjon
 • Etter operasjon
 • Komplikasjoner
 • Ofte stilte spørsmål
 • Publikasjoner
 • Fettransplantasjon priser
 • På klinikken: 3-4 timer

  Behandlingstid: 1-2 timer

  Tilbake på jobb: 1-2 uker

  Kan trene igjen: 4-6 uker

  Fettransplantasjon

  Etter operasjonen vil det være noe smerter som mange beskriver som spreng, samt noe ømhet i området hvor det er høstet fett. Vanligvis avtar dette etter 1-2 døgn, men noe smerter og ubehag må man regne med de første par ukene. Du vil få noe hevelse i området som transplantert og hvor det er høstet fett, det kan vare noen tid etter operasjonen. Blåmerker i huden er også vanlig, de forsvinner etter 1-2 uker.

  Etter operasjonen legges det på små plasterbiter over de små hudåpningene i ansiktet. Det transplaterte området bør ha ro og fred første uken. Unngå mye bevegelse og trykk, for at så mye som mulig av fettcellene gror inn på sin nye plass. Etter 6-7 dager kommer du til kontroll og fjerner eventuelle sting.

  Kompresjonsplagg til området hvor det er høstet fett taes på etter operasjonen. Pasienter som har fysisk lett arbeid, som for eksempel kontorarbeid, kan gå tilbake på jobb etter én uke. Ved tyngre arbeid bør du regne med to uker. Etter 4-6 uker kan trening og aktiviteter gradvis gjenopptas.

  Det er begrenset hvor mye man kan transplantere på en operasjon for at fettcellene skal overleve, og det endelige resultatet ser man først etter 2-3 måneder. Fettcellene gror inn i vevet og vil ha samme mykhet som vanlig fettvev. Dersom du går ned i vekt vil også effekten av fettransplantasjonen kunne bli noe mindre. Vi anbefaler derfor at du har stabilt vekt, helst opp 1-2 kg de første 6 mndr. etter operasjonen. Ønsker man mer volum kan det være aktuelt å gjenta operasjonen etter 3-6 måneder.

  Du må ha noen som henter deg på klinikken og som kan være hos deg det første døgnet etter operasjonen. Vi vil følge deg opp med kontroller etter operasjonen, den første etter 6-7 dager og fjerner da eventuelle sting.

  Restitusjon

  Er du operert i ansiktet er det, for å få hevelsen til å gi seg raskest mulig, best å ligge med hodet høyt. Etter en uke kan du normalt sett også vise deg utendørs blant folk igjen. Ønsker du å skjule for omgivelsene at du er operert er det lurt å sette av to uker. Etter to uker vil eventuelle gjenværende blåflekker kunne dekkes med makeup. Makeup kan brukes på vanlig måte etter to uker.

  En følelse av stivhet er vanlig i en måneds tid etter operasjonen. Mindre ujevnheter og klumper under huden vil kunne kjennes i mange uker fremover.

  På klinikken: 3-4 timer

  Behandlingstid: 1-2 timer

  Tilbake på jobb: 1-2 uker

  Kan trene igjen: 4-6 uker

  Informasjon og timebestilling

  • DD slash MM slash YYYY