Fraksjonert CO2 laser

Nedetida etter behandling vil variere ut fra dybden av behandlingen. Etter overfladisk behandling vil huden kjennes litt stram og varm ut i 2-3 dager. Ved dypere behandling vil huden kjennes kraftig solbrent ut og det vil være kraftig hevelse og rødme i ca. 7 dager. Lett blødning er normalt.
Etter behandling påføres du en krem som holder huden fuktig og som reduserer sjansen for infeksjon. Denne kremen skal en smøre med flere ganger de neste dagene. På konsultasjon i forkant av behandlingen mottar en muntlig og detaljert skriftlig informasjon om etterbehandling. Ved behandling rundt øynene fraråder vi kjøring av bil etter behandling. Dette fordi hevelsen kan være så stor at den forstyrrer synet. Dersom det er behov for beroligende medisin i forkant av behandlingen, skal du heller ikke kjøre bil etterpå. Kraftig hevelse og skorpebelagte sår etter behandling er normalt. De fleste opplever mest ubehag på dag 2 og 3 etter behandling. Dersom en har smerter, kan dette lindres med smertestillende. En må ikke pille på skorpene. En kan som regel gå tilbake på jobb etter 1 uke.

Det er viktig at du overhodet ikke får sol på behandlet område den første uka etter behandling. Du skal unngå direkte soleksponering de neste 6 uker. Dette er viktig for å unngå permanente skader og misfarging. Når huden er tilhelt skal du smøre med solfaktor 50 hver dag, de neste 6 måneder. Også på dager hvor det er overskyet eller du oppholder deg innendørs eller i bil.

Trening: Unngå å trene så du blir svett til huden ikke lenger har sår og skorper.
Alkohol: Unngå å innta alkohol så lenge huden er sår
Røyking: En skal ikke røyke de første 14 dager etter laserbehandling. Røyking gir dårligere sårheling.
Basseng, jacuzzi, badstu: Unngå dette i minst 4 uker etter behandling.
Barbering: En kan barbere seg lett etter 4 dager. Bruk maskin, ikke høvel. Høvel kan først brukes når huden er hel.

Generelle tips:
• Unngå kraftig ansiktsmimikk til huden er hel og skorpefri.
• Unngå å få håret ansiktet. Bruk strikk eller hårbånd
• Unngå kraftig varme
• Sov på ryggen
• Unngå kontakt med dyr på behandlet område
• Vask hender før du berører ansiktet
• Unngå svetting så lenge huden har skorper og er sår
• Unngå kløing og plukking av løs hud. Bruk evt. en ren saks for å klippe av løs hud

Informasjon og timebestilling

  • DD slash MM slash YYYY