Lipødem

Før operasjonen vil du møte til en konsultasjon hos vår plastikkirurg hvor du vil få ytterligere informa­sjon om inngrepet. Vi vil diskutere forholdet rundt inngrepet og i fellesskap bli enige om hva som kan gjøres. Det taes blodprøver får å sjekke at alt er ok for en operasjon i forkant. Vi anbefaler at du dusjer kroppen med en bakteriedrepende såpe, som Hibiscrub, vasker håret med vanlig sjampo (ikke balsam) og skifter til rent tøy kvelden før. Ta en ny dusj på operasjonsdagen, like før du drar til klinikken. Møt opp uten sminke, neglelakk, smykker og piercing. Du får et eget informasjonsskriv med generelle råd, når du bestemmer deg for å gjennomføre operasjonen. Fastende siste 4 timer er viktig.

Du vil også få resept på smertestillende medikamenter, som regel Pinex forte, til bruk etter operasjonen. Resept på blodfortynnende sprøyte, forebyggende mot blodpropp, får du av oss, første sprøyte settes rett under huden på magen, på oppvåkningen etter operasjonen, vanligvis brukes en sprøyte daglig i 10 dager etter operasjonen. Ta derfor med blodfortynnende sprøyte til klinikken operasjonsdagen.

Vi anbefaler at du møter i romslige klær på operasjonsdagen, gjerne joggebukse eller treningsdrakt. Se også tilsendt informasjonsskriv for generelle råd i samband med plastiske operasjoner.

Medisiner, røyking og snus

Medisiner og kosttilskudd som tynner ut blodet øker risiko for blødning og skal ikke tas den siste uken før inngrepet. Røyking øker risikoen for blodpropp og infeksjon. Røyking og snus øker sjansene for problemer med bedøvelsen og sårtilheling. Det er derfor meget viktig at du tar pause fra røyk og snus fire uker før og fire uker etter operasjonen.

Når du kommer til klinikken for operasjon, blir du tatt imot av plastikkirurgen og får etterpå møte narkoselegen. Her vil vi ta bilder og sjekke at alt er klart og tegne på til operasjonen.

På klinikken: 4-5 timer

Behandlingstid: 3-4 timer

Tilbake på jobb: 1-2 uker

Kan trene igjen: 3-4 uker

Informasjon og timebestilling

  • DD slash MM slash YYYY