Lipødem

Legg og ankel

Fettsuging av legger og ankler bør gjøres av plastikkirurger med lang erfaring på området. Tendensen til hevelse etterpå er større enn på andre områder og hevelsen varer lengre. Forbigående nedsatt følelse i området som er fettsugd er vanlig overalt på kroppen, men oppleves mer ofte ubehagelig på leggene. Vanligvis gjøres fettsuging av legger ved lipødem i en operasjon.

Lår

Mange med lipødem har relativt store fettansamlinger på lårene, for å gjøre fettsuging uten for stor risiko for komplikasjoner anbefaler vi ofte å dele opp fram og baksiden av lårene i to operasjoner. Dette vurderes ved konsultasjonen før operasjonen. Fettsuging her gir ofte gode resultater, men hos noen kan huden stramme seg dårlig etterpå, da kan det være aktuelt å vurdere lårplastikk. Dette skjer oftest hos noe eldre kvinner og personer som har slapp og løs hud på forhånd.

Hofte og rumpe

Hofter og rumpe, egner seg for fettsuging ved lipødem. Løs hud vil her påvirke sluttresultatet.

Armer

Noen har også lipødem i overarmer og av og til også underarmer, vanligvis gjøres fettsuging her i en operasjon. Hos noen kan huden stramme seg dårlig etterpå, da kan det være aktuelt å vurdere armplastikk.

På klinikken: 4-5 timer

Behandlingstid: 3-4 timer

Tilbake på jobb: 1-2 uker

Kan trene igjen: 3-4 uker

Informasjon og timebestilling

  • DD slash MM slash YYYY