Fettsuging

Før operasjonen vil du møte til en konsultasjon hvor du vil få ytterligere informa­sjon om inngrepet. Vi vil diskutere forholdet rundt inngrepet og i fellesskap bli enige om hva som kan gjøres. Du vil også få resept på bakteriedrepende såpe, kalt Hibiscrub, som du skal vaske hele krop­pen i kvelden før operasjonen samt på selve operasjonsdagen. Husk å bytte til rene klær etter hver Hibiscrub-vask. Du vil også få resept på smertestillende medikamenter, som regel Pinex forte, til bruk etter operasjonen.

Vi anbefaler at du møter i romslige klær på operasjonsdagen, gjerne joggebukse eller treningsdrakt. Se også tilsendt informasjonsskriv for generelle råd i samband med plastiske operasjoner. Når operasjonen er ferdig tar du på deg et kompresjonsplagg som legger press på det behandlede området. Du må selv medbringe korrekt kompresjonsplagg på operasjonsdagen. Ved konsultasjonen vil vi anbefale hvilket plagg som er best egnet og bestille etter mål.

Medisiner, røyking og snus

Medisiner og kosttilskudd som tynner ut blodet øker risiko for blødning og skal ikke tas den siste uken før inngrepet. Røyking øker risikoen for blodpropp og infeksjon. Røyking og snus øker sjansene for problemer med narkose og sårtilheling. Det er derfor meget viktig at du tar pause fra røyk og snus fire uker før og fire uker etter operasjonen.

Når du kommer til klinikken for operasjon, blir du tatt imot av plastikkirurgen og får etterpå møte narkoselegen. Her vil vi sjekke at alt er klart og tegne på til operasjonen.

På klinikken: 3-4 timer

Behandlingstid: 2 timer

Tilbake på jobb: 1 uke

Kan trene igjen: 3-4 uker

Informasjon og timebestilling

  • DD slash MM slash YYYY