Fettsuging

Fettsuging av hake

Ansamling av fett i hakeområdet er ikke uvanlig, og fettsuging av hake/øvre hals er en behandling som kan passe for den som opplever fettansamling under haken som sjenerende.

Økende alder, overvekt og genetikk er blant årsakene til dette, og fettet under haken er ofte vanskelig å slanke bort. Selv om det ikke trenger å oppleves sjenerende, kan den være i veien for et profilert hakeparti.

Fettsuging av hake eller Belkyra

Dersom du ønsker å gjøre noe med dobbelthaken kan Klinikk Trondheim tilby to ulike behandlinger. Tradisjonell fettsuging av haken er i lang tid brukt til å fjerne uønsket fettansamling. Alternativet til fettsuging er Belkyra, hvor vi injiserer en syre som bryter ned fettceller i kroppen. Syren, kalt deoksykolsyre, er identisk med deoksylsyre som finnes naturlig i kroppen. Belkyra er godkjent som legemiddel for behandling av uønsket fett. Metoden egner seg godt til behandling av mindre fettansamlinger, som i hakepartiet. Behandling med Belkyra består som regel av 2 til 4 injeksjoner, med 4 til 6 ukers mellomrom.

Etter endt behandling med fettsuging av haken eller Belkyra vil du få en permanent fettreduksjon. Ved mindre fettansamlinger under haken vil huden stramme seg opp av seg selv etter behandling.

I tillegg til Belkyra og klassisk fettsuging tilbyr Klinikk Trondheim ansiktsløft og halsløft. Sistnevnte brukes i tilfeller hvor overflødig hud oppleves sjenerende. Hvilken behandling som er riktig for deg finner vi ut av sammen på en uforpliktende konsultasjon.

Trygghet hele veien

Det er helt avgjørende for oss at du føler deg trygg og ivaretatt gjennom hele prosessen. Det er selvsagt også viktig at du blir fornøyd med resultatet. For å sikre begge deler starter vi med en forventningsavklaring, hvor du får forespeilet et realistisk resultat. Du får også tett oppfølging i tiden etter operasjonen.

­Lurer du på noe, er vi tilgjengelige på døgnvakt 24/7. Vi har også en egen avtale med St. Olavs Hospital – og sender deg direkte dit dersom det skulle være nødvendig.

Tiden etter fettsuging av hake

Etter operasjonen får du et kompresjonsbind du skal bruke under haken. Dette reduserer sannsynligheten for løs overskuddshud. Etter tre måneder gjennomfører vi en evaluering sammen med deg, både for å følge opp at resultatet blir som ønsket – og at du er fornøyd.

I tiden etter operasjonen bør du holde deg i ro, og vi anbefaler at du venter 2–3 uker før du tar til med fysisk aktivitet.

Lurer du på om Belkyra eller fettsuging av hake eller kan være noe for deg? Ta kontakt for en konsultasjon.

På klinikken: 3-4 timer

Behandlingstid: 2 timer

Tilbake på jobb: 1 uke

Kan trene igjen: 3-4 uker

Informasjon og timebestilling

  • DD slash MM slash YYYY