Fettsuging

Fettsuging av lår

Mange opplever at fettansamlinger på lårene er «sta» og vanskelige å slanke bort. For noen kan fettsuging – eller liposkulptur – være et alternativ.

Fett kan samle seg opp på både utsiden og innsiden av lårene. Vi i Klinikk Trondheim tilbyr fettsuging av begge disse områdene. Hvor fettet er lokalisert kan påvirke hvorvidt fettsuging er et effektivt verktøy. Gjennom en konsultasjon finner vi ut av hva som er mulig og anbefalt i din situasjon.

Hos Klinikk Trondheim tilbyr vi også fettransplantasjon, hvor deler av fettet du fjerner, kan fylles i andre steder – for eksempel i brystene eller for å kompensere for tapt volum i ansiktsregionen.

Fettsuging på innsiden og utsiden av lår

Metodene for fettsuging er veletablerte. Komplikasjoner forekommer svært sjeldent, og både innsiden og utsiden av lårene er områder som er greie å fjerne fett fra. Dog er det greit å vite at huden på innsiden av lårene er tynnere, noe som øker risikoen for løs hud etter operasjonen. På den annen side er det derfor heller ikke uvanlig å plages med overflødig hud her i utgangspunktet. For noen er gnisninger et problem som kan føre til både ubehag og eksem.

Fettsuging av lårene er derfor ikke utelukkende et kosmetisk inngrep, og flere pasienter opplever bedret livskvalitet etter at de har fått bukt med gnisningen.

Fettsuging for lipødem

Lipødem er en tilstand hvor det samler seg opp unormalt mye fett under huden i lår og legger. Hos Klinikk Trondheim har vi en egen maskin – vannjet-assistert fettsuging (WAL) – som brukes til behandling av lipødem.

Lipødem kan være en smertefull tilstand, og mange har god effekt etter utført operasjon med WAL. Det er med andre ord et varig resultat for de aller fleste, forutsatt kompresjonsbehandling tilpasset av fysioterapeut.

Trygghet hele veien

Det er helt avgjørende for oss at du føler deg trygg og ivaretatt gjennom hele prosessen. Det er selvsagt også viktig at du blir fornøyd med resultatet. For å sikre begge deler starter vi med en forventningsavklaring, hvor du får forespeilet et realistisk resultat. Du får også tett oppfølging i tiden etter operasjonen.

Lurer du på noe, er vi tilgjengelige på døgnvakt 24/7. Vi har også en egen avtale med St. Olavs Hospital – og sender deg direkte dit dersom det skulle være nødvendig.

Tiden etter fettsuging av lår

Hos Klinikk Trondheim får du tilpasset kompresjonsplagg. Å bruke dette i etterkant av operasjonen reduserer sannsynligheten for løs overskuddshud. Etter tre måneder gjennomfører vi en evaluering sammen med deg, både for å følge opp at resultatet blir som ønsket – og at du er fornøyd.

I tiden etter operasjonen bør du holde deg i ro, og vi anbefaler at du venter 2–3 uker før du tar til med fysisk aktivitet. Etter dette er det selvsagt viktig at forsøker å vedlikeholde resultatet gjennom en stabil vekt – uten for mye svingninger.

Lurer du på om fettsuging av lår kan være noe for deg? Ta kontakt for en konsultasjon.

På klinikken: 3-4 timer

Behandlingstid: 2 timer

Tilbake på jobb: 1 uke

Kan trene igjen: 3-4 uker

Informasjon og timebestilling

  • DD slash MM slash YYYY