Fettsuging

Fettsuging av mage

For mange er magen det området hvor fettet legger seg først – og forlater sist. Derfor er fettsuging av magen en av de plastiske operasjonene vi utfører oftest.

Bukplastikk er spesielt vanlig blant kvinner som enten har gjennomgått svangerskap – eller ønsker å fjerne det siste fettet etter et stort vekttap. Ønsker du det, kan vi kombinere liposkulpturen med å fjerne overflødig hud. Mange som har gjennomgått slankeoperasjon, benytter anledningen til å stramme opp løs overskuddshud.

Hos Klinikk Trondheim tilbyr vi også fettransplantasjon, hvor deler av fettet du fjerner, kan fylles i andre steder – som oftes i brystene.

Er fettsuging av magen riktig for meg?

Fettsuging, også kalt liposkulptur er ikke for alle. Det er for det første viktig å si at fettsuging ikke er en erstatning for vektreduksjon gjennom kostholdsendring eller fysisk aktivitet. Men for dem som har fettansamlinger de strever med å få bort gjennom diett og trening, kan liposkulptur være et alternativ.

For at vi skal gjennomføre fettsugingen, kan du ikke være sterkt overvektig, og du kan heller ikke ha for lite fett på kroppen. Hvorvidt det kan passe akkurat din situasjon, finner vi ut av sammen. Konsultasjonen er helt uforpliktende – og er en fin anledning til å spørre om alt du lurer på.

Når det gjelder fettsuging av mage, må vi også gjøre en individuell vurdering gjennom en forundersøkelse. Fettsuging lar seg kun gjøre på underhudsfett – ikke på fett som ligger inni magen. Hvor fettet er lokalisert, varierer fra person til person.

Trygghet hele veien

Det er helt avgjørende for oss at du føler deg trygg og ivaretatt gjennom hele prosessen. Det er selvsagt også viktig at du blir fornøyd med resultatet. For å sikre begge deler starter vi med en forventningsavklaring, hvor du får forespeilet et realistisk resultat. Du får også tett oppfølging i tiden etter operasjonen.

Lurer du på noe, er vi tilgjengelige på døgnvakt 24/7. Vi har også en egen avtale med St. Olavs Hospital – og sender deg direkte dit dersom det skulle være nødvendig.

Tiden etter fettsuging av mage

Hos Klinikk Trondheim får du tilpasset kompresjonsplagg. Å bruke dette i etterkant av operasjonen reduserer sannsynligheten for løs overskuddshud. Etter tre måneder gjennomfører vi en evaluering sammen med deg, både for å følge opp at resultatet blir som ønsket – og at du er fornøyd.

I tiden etter operasjonen bør du holde deg i ro, og vi anbefaler at du venter 2–3 uker før du tar til med fysisk aktivitet. Etter dette er det selvsagt viktig at forsøker å vedlikeholde resultatet gjennom en stabil vekt – uten for mye svingninger.

Lurer du på om fettsuging av mage kan være noe for deg? Ta kontakt for en konsultasjon.

På klinikken: 3-4 timer

Behandlingstid: 2 timer

Tilbake på jobb: 1 uke

Kan trene igjen: 3-4 uker

Informasjon og timebestilling

  • DD slash MM slash YYYY