Fettsuging

Selve operasjonen utføres normalt i narkose, men kan også gjøres i lokalbedøvelse og sedasjon, såkalt likeglad-medisin. En erfaren narkoselege og narkosesykepleier vil derfor være tilstede under hele operasjonen og den første tiden et­ter inngrepet. Du skal være fastende de siste seks timene før operasjonen, det betyr at du ikke kan spise, drikke, røyke eller tygge tyggegummi. På operasjonsdagen skal du ikke bruke sminke, neglelakk, smykker, ringer og liknende.

Ultralydassistert fettsuging har vært i bruk i ca 20 år, men vi benytter ikke denne metoden. Ultralyd «smelter» fettcellene før de suges ut og kan gjøre det lettere å få ut fett på områder hvor det er mye arrvev og bindevev, samt på områder hvor det tidligere er utført fettsuging. Risikoen for komplikasjoner og bivirkninger ved bruk av ultralyd er imidlertid betydelig større. Ultralydproben avgir varme og en av komplikasjonene er brannskader av overliggende hud og bestående hyperpigmentering. Rekonvalesenstiden kan ofte være lengre ved bruk av ultralyd og mange opplever mer ubehag i perioden etter behandlingen.

Ved Klinikk Trondheim har vi valgt å ikke bruke ultralyd, da vi mener vi kan oppnå like gode resultater med fettsuging med sprøyte som har mindre risiko for komplikasjoner og bivirkninger. Fettsugning ved hjelp av en maskin gir vibrasjoner ut i fettsugnings­proben. Apparatet brukes en del i USA, spesielt ved store sugninger. Fordelen skal være at det er lettere og raskere å fjerne større volumer av fett.

På klinikken: 3-4 timer

Behandlingstid: 2 timer

Tilbake på jobb: 1 uke

Kan trene igjen: 3-4 uker

Informasjon og timebestilling

  • DD slash MM slash YYYY