Fettsuging, liposkulptur, fettfjerning, figurforming hos Klinikk Trondheim, plastisk kirurgi
 • Fettsuging
 • Før operasjon
 • Under operasjon
 • Vanlige områder
 • Etter operasjon
 • Komplikasjoner
 • Ofte stilte spørsmål
 • Fettsuging priser
 • På klinikken: 3-4 timer

  Behandlingstid: 2 timer

  Tilbake på jobb: 1 uke

  Kan trene igjen: 3-4 uker

  Fettsuging

  Hake og hals

  Ekstra fett under haken og på halsen, såkalt dobbelthake, er vanlig hos både overvektige og slanke personer, og fettsuging i dette området gir ofte en mer tiltalende kjeveprofil. Hos de som har mye løs hud på halsen må fettsugingen som regel kombineres med en ansiktsløfting for å gi et bra resultat.

  Bryst hos menn

  Gynekomasti (gynecomasti) er navnet på bryst hos menn, og er det vanligste området for fettsuging blant menn. Dersom det ikke foreligger mye løs hud på brystet i forkant av operasjonen, blir dette sjeldent et problem etter fettsugingen. Brystene hos menn inneholder vanligvis både fett- og kjertelvev, og hos de fleste må man fjerne begge deler samtidig for å oppnå et godt resultat. Fettsugingen gjør at kjertelvevet kan fjernes via et lite snitt i nedre kant på brystvorten, og arret er ofte lite synlig. Fettsuging av kvinnebryst gjøres svært sjelden som eneste inngrep, men det er vanlig mot armhulene i forbindelse med en brystreduksjon.

  Mage

  Magen er et av de vanligste områdene vi behandler med fettsuging. Ved større hudoverskudd, for eksempel etter svangerskap eller stort vekttap, vil en mageplastikk sammen med fettsuging være nødvendig for å oppnå det beste resultatet. Hos noen, og spesielt hos overvektige, ligger mye av fettvevet inne i bukhulen. Mange har også svake magemuskler, og denne pasientgruppen egner seg dårlig for fettsuging.

  Hofte og rygg

  Flanker, hofter og ryggputer, også kalt dorsal rolls, egner seg godt for fettsuging. Løs hud vil også her påvirke sluttresultatet.

  Lår

  Utside lår har lenge vært blant de vanligste og best egnede områdene å behandle med fettsuging, i tillegg til magen og flankene. I dette området ser vi sjelden plager med overskuddshud. Innsiden av lårene oppleves ofte som problematisk for kvinner, både av kosmetiske årsaker og med hensyn til klær. Noen sliter med at lårene gnisser mot hverandre og gir sårhet og irritasjon. Fettsuging her gir ofte gode resultater, men hos noen kan huden stramme seg dårlig etterpå. Dette skjer oftest hos noe eldre kvinner og personer som har slapp og løs hud på forhånd. Ofte behandles både innside lår og innside knær samtidig for å få det beste resultatet. Innside knær egner seg godt for fettsuging og resultatene er normalt gode. Her er det viktig å ikke ta for mye, da det kan bli ujevnt.

  Legg og ankel

  Fettsuging av legger og ankler bør gjøres av plastikkirurger med lang erfaring på området. Fettlaget er tynnere enn ellers på kroppen, noe som begrenser hvor mye som kan fjernes. Tendensen til hevelse etterpå er større enn på andre områder og hevelsen varer lengre. For å minske risikoen for bestående hevelse og langvarig tilhelingsprosess unngår vi vanligvis å suge rundt hele tykkleggen. Forbigående nedsatt følelse i området som er fettsugd er vanlig overalt på kroppen, men oppleves ofte spesielt ubehagelig på leggene. Noen pasienter er godt egnet for fettsuging av legg- og ankelregionen. Dette gjelder spesielt når vi kun suger anklene eller nederste 2/3 av leggene.

  På klinikken: 3-4 timer

  Behandlingstid: 2 timer

  Tilbake på jobb: 1 uke

  Kan trene igjen: 3-4 uker

  Informasjon og timebestilling

  • Date Format: DD slash MM slash YYYY